Polyuretan (PUR) från UW-ELAST och Industripolyuretan

Polyuretan har stora variationsmöjligheter i jämförelse med metall, naturgummi och plast. Jämfört med metall har polyuretan låg densitet, är dämpande och tätande, korroderar inte, är billigare i tillverkning samt eliminerar buller. Jämfört med naturgummi har polyuretan större hårdhetsområde och högre dragbrottsgräns. 

Polyuretanprodukter kan tillverkas helt transparenta och är lätta att kombinera med andra material. De är gjutbara, tål högre tryckbelastning, är ozonbeständiga, har högre rivhållfasthet och är elastiska även vid hög hårdhet. Vid glidande nötning är produkter av polyuretan även mera beständigare. Jämfört med plast kan polyuretan bearbetas på fler sätt än flertalet plaster, har mycket hög slagseghet, elastiskt minne samt är nötningståligare. Perfekt material till valsbeläggning för slittåligare yta.

Polyuretan – Samlingsnamnet för polyuretaner som tillverkas med största omsorg och precision för att möta industrins högt ställda förväntningar på kvalité och prestanda är SLITAN® och är ett varumärke som tillhör UW-ELAST, ett företag med polyuretan som specialitet. De tillverkas genom formgjutningRibbonFlow®, sprutning och formsprutning.


Du hittar mer information om polyuretan (PUR) på www.uw-elast.se >>